Hard is life: Rap voor pleegdochter

Hard Is Life, dit is de titel van een nummer geschreven door pleegvader voor zijn pleegkind. Een bijzondere situatie, want het pleegkind is namelijk ook het kleine zusje van de pleegmoeder. Als kleine zus is zij in het gezin van haar grote zus gaan wonen. Daar trof ze in haar schoonbroer dus pleegvader en een muzikaal talent!

Nadat het lied verder uit was gewerkt, is hij met een producer de studio ingedoken. In de studio ontstond al snel een goede chemie en werd een prachtige productie gemaakt. Een productie die voor iedere opvoeder in een pleeggezin of gezinshuis erg herkenbaar is.

Pleegzorgbegeleider Jasper J. kreeg tijdens een bezoek te horen dat deze track gemaakt was en deelde deze enthousiast met de collega’s met wie hij in deze zaak samengewerkt heeft. 

Jasper: “Dit is een hele mooie zaak geweest waarin vanuit pleegzorg eigenlijk alles goed is gegaan. We horen helaas vaak in de media dat het misgaat. Maar in ons dagelijks werk zien we veel vaker dat het goed gaat. En als we het dan hebben over een proces waar iedereen met tevredenheid op terugkijkt, dan is dit een heel mooi voorbeeld!”

Ik heb enorm veel respect hoe deze twee zussen, partner en het hele netwerk van hen de situatie gedragen hebben. Natuurlijk is het een proces dat met vallen en opstaan gaat. Maar als ik tot nu toe terugkijk op deze zaak, is alles enorm goed verlopen. Dat maakt mij enorm trots!” 

Van idee naar LP

Door Jaspers enthousiasme aangestoken, werd deze track gedeeld met meer collega’s en belandde deze uiteindelijk ook bij Ruud. Als marketing specialist met een event achtergrond, waren er al snel mooie plannen. Samen achterhaalden ze het artwork en de studioversie van de track, zodat deze op vinyl kon worden gedrukt. Zodoende heeft het gezin nu een echte, eigen LP van dit unieke nummer! 

Overhandiging LP

Om de LP te overhandigen, werd een afspraak ingepland waar het hele gezin bij moest zijn. Na een sociaal praatje over het werk, kwam de verrassing. Dit was toch wel het meest speciale vaderdaggeschenk wat hij zich kon wensen.

Trotse schoonbroer: “Enorm bedankt Vigere voor dit mooie gebaar, ik ben heel mijn leven al met muziek bezig. Maar een eigen LP had ik nog niet. Deze gaat zeker vaak gedraaid worden op de pick-up bij ons thuis!”

Vigere Jeugdzorg dankt alle collega’s en ketenpartners die dit succes mede mogelijk hebben gemaakt.  

Deel dit bericht

Ander nieuws