Ik wil pleegouder worden


Fijn dat je interesse hebt om pleegouder te worden!

Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende vormen en kun je jezelf aanmelden voor een informatiebijeenkomst. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen! 

Netwerkpleegouder worden


Wordt een kind opgevangen door familie, vrienden, buren of andere bekenden? Dan heet dat netwerkpleegzorg. Het pleeggezin is na screening en voorbereiding aangewezen om voor een pleegkind te zorgen. 


Netwerkpleegzorg kan lang- en kortdurend zijn, in weekenden en vakanties of tijdens crisissituaties. Netwerkpleegzorg heeft de voorkeur. Is netwerkpleegzorg niet mogelijk? Dan wordt een passend pleeggezin gezocht in het bestand van Vigere.


Wil je meer informatie over het zorgen voor een kind binnen je eigen netwerk? Neem dan contact met ons op via pleegzorg@vigere.nl

Informatiepagina pleegouders


Ben je een pleegouder en ben je op zoek naar praktische informatie? Op deze pagina hebben we alles op een rijtje gezet!

Zit je als pleegouder met een noodsituatie buiten kantoortijden? Dan kun je bellen met de bereikbaarheidsdienst op 085 130 3986.

Binnen kantoortijden kun je het beste bellen met je vaste pleegzorgbegeleider.

Declaratieformulieren

Hieronder staan de declaratieformulieren voor EénLoket en deeltijdpleegzorg. Wanneer je deze compleet invult, wordt de declaratie ook automatisch ingediend. Heb je nog vragen over declaraties en andere financiële zaken? De uitleg en werkwijze over de financiën vind je hier, het overzicht vergoedingen bijzondere kosten Eén Loket vind je hier.   

Ervaringen van pleegouders


Wil je in contact komen met collega pleegouders en ervaringen uitwisselen? Kom dan naar een van onze Pleegouders Ontmoeten Pleegouders bijeenkomsten. Inschrijven kan via deze pagina.

Hieronder staan twee video's die gemaakt zijn in het kader van Pleegzorg Stories, in deze stories vertellen pleegouders over hun ervaringen met pleegzorg. Er is ook een magazine beschikbaar, Open je wereld.nu, waarin nog meer ervaringen staan.