Wat is gezinshuiszorg?

Kleinschalige, professionele hulp voor jeugdigen

Het grote verschil tussen pleegzorg en gezinshuiszorg is dat gezinshuisouders professioneel hulpverlener zijn voor de jeugdigen die bij hen wonen. Dit geeft hen de mogelijkheid om meer aandacht en tijd te besteden aan de jeugdigen.

Zodoende creëren we extra rust voor de jeugdigen die net wat meer aandacht nodig hebben.

Helaas kan niet elk kind bij diens ouders wonen. Bij Vigere Jeugdzorg zijn we er van overtuigd dat kinderen het beste in een gezinssituatie kunnen opgroeien. Soms is hiervoor een professionele opvoedomgeving nodig. Gezinshuisouders bieden deze omgeving 24/7. De gezinshuisouders nemen het kind op als gezinslid. Anders dan pleegouders zijn zij professionele opvoeders en hebben een pedagogische achtergrond.

Daarnaast zijn zij vaak ook gespecialiseerd in specifieke problematiek. Zij bieden een basis van rust en stabiliteit, waarin kinderen ondersteund worden in hun herstel, groei en ontwikkeling. In een gezinshuis vervaagt de grens tussen privé en werk. Het runnen van een gezinshuis is niet zomaar een baan, maar een levenswijze.

Daarom doen we er bij Vigere Jeugdzorg alles aan om in de samenwerking met gezinshuisouders er voor te zorgen dat zij zich volledig kunnen focussen op het leveren van de beste zorg voor de kinderen. Ben je een jeugdige in een gezinshuis of ben je ouder van een jeugdige in een gezinshuis? Klik dan hier voor meer informatie.

Een gesprek met gezinshuisouders

Waar loop je tegenaan als gezinshuisouders? Hoe is het contact met de buurt? Onze screener Brigit ging op pad en vroeg het aan deze twee gezinshuisouders!

Wil je ook een gesprek met Brigit over hoe het zou zijn om gezinshuisouder te worden? Neem dan contact op via onderstaande knop.