Wat is gezinshuiszorg?


Helaas kan niet elk kind bij diens ouders wonen. Bij Vigere Jeugdzorg zijn we er van overtuigd dat kinderen het beste in een gezinssituatie kunnen opgroeien. Soms is hiervoor een professionele opvoedomgeving nodig. 

Gezinshuisouders bieden deze omgeving 24/7. De gezinshuisouders nemen het kind op als gezinslid. Anders dan pleegouders zijn zij professionele opvoeders en hebben een pedagogische achtergrond.


Daarnaast zijn zij vaak ook gespecialiseerd in specifieke problematiek. Zij bieden een basis van rust en stabiliteit, waarin kinderen ondersteund worden in hun herstel, groei en ontwikkeling. In een gezinshuis vervaagt de grens tussen privé en werk. Het runnen van een gezinshuis is niet zomaar een baan, maar een levenswijze.


Daarom doen we er bij Vigere Jeugdzorg alles aan om in de samenwerking met gezinshuisouders er voor te zorgen dat zij zich volledig kunnen focussen op het leveren van de beste zorg voor de kinderen. Ben je een jeugdige in een gezinshuis of ben je ouder van een jeugdige in een gezinshuis? Klik dan op onderstaande knoppen voor meer informatie.

Ik ben gezinshuisouder


Bent u een professional met een gezinshuis? Dan kunt u op deze pagina alle informatie vinden die u nodig heeft. Denk hierbij aan praktische zaken met betrekking tot de zorg en het ondernemerschap.

Ik wil gezinshuisouder worden


Bent u een professional en wilt u een gezinshuis starten? Op deze pagina kunt u alles lezen over de zorg, het ondernemerschap en de ondersteuning die we vanuit Vigere Jeugdzorg aan u bieden.