Frietfeest Moerdijk daverend succes!

Friet wordt uitgeserveerd op tafel.

Woensdag 12 juni hield Vigere de eerste editie van het Frietfeest! Met meer dan 150 deelnemers, werd het een erg groot succes. Al ruimschoots voor de opening verzamelden jeugdigen, pleegouders en gezinshuisouders zich bij de locatie Aan Zwingelspaan. In dit voormalige schoolgebouw kon Vigere het eerste Frietfeest organiseren. Met een grote speelplaats buiten en een bingo binnen was er voor iedereen wat leuks te doen.

De bingo binnen werd in de voormalige gymzaal gehouden. Meteen vanaf het begin spatte het enthousiasme eraf en werd pardoes de eerste ronde uitgeroepen tot Grote Prijzenronde. Dit betekent dat iedereen met het juiste nummer prijs had! Zodoende werden er op het geluksnummer 75 al meteen meer dan twintig prijzen verdeeld. In het vervolg van de Bingo ging het er spannend aan toe. Er waren uiteindelijk twee volledige rondes gespeeld, waarbij de rijtjes, kruizen en natuurlijk de volle kaart goed waren voor mooie prijzen.

Buiten werd er vrolijk op los gespeeld, de fietsjes en ballen die we van Zwingelspaan mochten lenen werden goed gebruikt. Het was mooi om te zien hoe kinderen elkaar leerden kennen en met elkaar gingen spelen! Dit zorgde ervoor dat pleegouders en gezinshuisouders met elkaar ook een praatje konden maken.

Uiteindelijk is er met 30 kilo friet en honderden snacks erg goed gegeten! Met de buikjes vol, sommigen ook met de handen vol van de bingoprijzen, kon iedereen weer rustig huiswaarts na een geslaagde middag.

Vanuit Vigere enorm veel dank aan de mensen van Aan Zwingelspaan, De Diaconie van Willemstad en wethouder Joosten die het openingswoord deed.

Wil je zelf een keer een feest houden in Zwingelspaan? Check dan hun website voor de mogelijkheden.

Deel dit bericht

Ander nieuws