Uit de pen van een pleegmoeder

Broertjes en zusjes weekend.

De ouders van moeder hadden één grote wens: een keer met alle kleinkinderen een weekendje weg. Dat was niet zo makkelijk te realiseren. De kinderen wonen allen in verschillende pleeggezinnen en ook nog verspreid over heel het land. Een pleegmoeder wilde de wens van de grootouders van haar pleegkind in vervulling laten gaan. Ze zocht contact met de betrokken pleeggezinnen en ze reageerden allemaal heel enthousiast. Het broertjes en zusjes (brusjes) weekend stond vast.

Op vrijdag arriveerden de pleeggezinnen. Ze kregen allen een eigen huisje op een vakantiepark en in de avond kwam het hele gezelschap bij elkaar. Door omstandigheden en de enorme afstand had de jongste haar broers en zussen nog nooit ontmoet. Het was een bijzondere en ontroerende ontmoeting. De oudste meiden waren helemaal weg van hun kleine schattige zusje. De jongste riep heel enthousiast en vol verbazing: ben jij echt mijn grote zus? De volgende dag begon met heel de club taart eten en samen buiten spelen. In de middag stond zwemmen op het programma, frietjes eten en bowlen. Zondag naar de binnenspeeltuin en als afsluiting naar het pannenkoek-restaurant.

Het was een onvergetelijk weekend. Opa en oma hebben net als al hun kleinkinderen genoten. De kinderen hebben 2 dagen met elkaar kunnen spelen en genieten van het samen zijn. Het heeft ze heel goed gedaan om met alle kleinkinderen een heel weekend samen te zijn.

En de pleegouders? Kuis versleten na een heel weekend kletsen met elkaar. Maar unaniem: Volgend jaar weer!

Een dankbare pleegmoeder.

 

Deel dit bericht

Ander nieuws