Terugblik Week van de Pleegzorg 2022

Dit jaar is voor de achtste keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd.Vanaf 2 november werden op vele plekken in het land gebouwen groen verlicht, een symbolisch gebaar om kinderen#groenlichtte geven voor een mooie toekomst.

In Breda deden de Bondtower, Kabonk en het hoofdkantoor van Vigere mee. in Willemstad de Koepelkerk, in Oosterhout het gemeentehuis, in Bergen op Zoom theater de Maagd en in Woensdrecht het gemeentehuis.

 

Attentie   

Alle pleeggezinnen hebben met de start van de week van de Pleegzorg, als blijk van waardering voor je inzet, een koekbak-mix pakketje thuis ontvangen met een bedankbrief van de wethouder en van Vigere. We hopen dat je veel plezier hebt gehad met het bakken van de koekjes en dat het natuurlijk goed heeft gesmaakt.   

 

NAC  

Vrijdag 4 november mocht een pleegkind Fan of the Match zijn bij NAC. Deze jongen werd met een luxe jaguar cabrio thuis opgehaald, kreeg een rondleiding bij NAC en mocht met de scheidsrechter mee het veld op. Daarna werd er kennis gemaakt met alle voetballers en met dj Hardwell. Hartelijk dank FC Robinstein voor deze kanjer een onvergetelijke dag te geven. 

 

Wethouder bezoekt pleeggezin  
Veel wethouders hebben een bezoek gebracht aan een pleeggezin tijdens deze week. Zoals in Drimmelen bij een pleeggezin van Vigere Jeugdzorg.   
   

 

Ambassadeurs   

Alex van Keulen, Gijs Staverman en Karin Bloemen alle drie pleegouder waren dit jaar de ambassadeurs.  

 

Pleeggrootouder – kleinkind-dag  

De pleeggrootouder-kleinkind-dag was dit jaar in Eindhoven. Staatssecretaris Maarten van Ooijen   bracht een bezoek aan de Pleeggrootouderdag en kreeg een exemplaar van ‘Bij elkaar blijven’   aangeboden.   

 

Voetbalmuur  

Zaterdag 5 november hebben we bij een van de grootste voetbalclubs in Breda, VV Baronie, pleegzorg onder de aandacht gebracht d.m.v. een voetbalmuur (sutu).  De interactieve voetbalmuur bevat 16 lichtgevende vlakken die verlichten of je toejuichen als je met de bal een vlak raakt. Tijdens het balletje trappen van de enthousiaste jongeren werden aan de ouders en flyers over pleegzorg uitgedeeld. 


Hartelijk dank voor het delen van de Groen licht campagne op Social Media tijdens de Week van de Pleegzorg. Samen hebben we veel groen licht gegeven!