#GROENLICHT voor pleegzorg

Elk jaar organiseert Jeugdzorg Nederland de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Jeugdzorg Nederland aandacht vestigen op pleegzorg, en het tekort aan pleegouders. Tijdens de Week van de Pleegzorg staan er veel verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met gemeenten, zoals netwerkbijeenkomsten en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten. 

De Week van de Pleegzorg was in 2021 van 2 tot en met 10 november 2021. De interesse in pleegzorg nam toe. Ongeveer 1.000 belangstellenden hebben informatie over pleegzorg aangevraagd via pleegzorg.nl.

Terugblik op de Week van de pleegzorg 2021

Dit jaar is voor de zevende keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Op dinsdagavond 2 november 2021 trapten Gijs Staverman, radiomaker en pleegouder samen met Sergio Vyent en Lily Monori-Van Dijken, beiden auteur en voormalig pleegkind en Judith Bokhove, wethouder in Rotterdam en pleegouder de Week van Pleegzorg 2021 af door op het stadhuis van Rotterdam de groene tekst: #groenlicht voor pleegzorg te projecteren. Tegelijk werden op veel plekken in het land monumenten en gebouwen groen verlicht, van Breda tot Sneek en van Heemstede tot Drenthe. Een symbolisch gebaar om pleegkinderen #groenlicht te geven voor een mooie toekomst.


Zo waren in de regio waar Vigere Jeugdzorg actief is de volgende gebouwen groen verlicht:

- De Koepelkerk in Willemstad
- Hoofdkantoor Vigere Jeugdzorg in Breda 
- Gemeentehuis Woensdrecht
- Grote kerk Breda
- Molen Johanna in Huijbergen
- Stadskantoor Oosterhout

Vigere Jeugdzorg dankt alle gemeentes, personen en instanties die de #groenlicht voor pleegzorg campagne hebben ondersteund.