Wat we bereiken

Vigere doet er alles aan om jeugdigen op te laten groeien tot gelukkige jong volwassenen. Wij zetten jeugdigen en gezinnen in hun kracht door gebruik te maken van hun potentie en het samen creëren van de juiste voorwaarden. Samenwerken aan duurzame oplossingen.

Samen sterk met:

700+
Cliënten per jaar
579
Pleeggezinnen
110
Zorgprofessionals
23
Vrijwilligers

Projecten en innovaties

Gratis zwemmen voor pleeggezinnen in de Week van de Pleegzorg!

Laco en Feel Fit Center dragen de pleegzorg een warm hart toe en willen graag iets betekenen voor pleeggezinnen in heel Nederland. Tijdens de Week van de Pleegzorg krijgen pleeggezinnen gratis toegang tot een van Laco’s 31 binnenzwembaden of in een van de 6 Feel Fit Centers in Malden, Nuenen, Melick Oirschot, Venray of Vught!

Lees meer

Verslag Vigere wielertocht 2021

Op woensdag 22 september fietsten ongeveer 30 deelnemers de Vigere wielertocht. Op een ontspannen manier konden zo alle betrokkenen bij pleeg- en gezinshuiszorg met elkaar bijpraten. Vigere kijkt terug op een geslaagde editie!

Lees meer

Week van de Pleegzorg

Van 3 tot en met 10 november is de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland en Vigere Jeugdzorg aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Kick 0ff #groenlicht op 2 november om 20.00 uur

Lees meer

Vigere Bikkeldag 2021

De Bikkeldag is voor alle jongeren in pleeggezinnen en gezinshuizen vanaf 9 jaar en ouder. Het wordt een super leuke happening met veel activiteiten zoals boogschieten, klimmen, slingeren en arrow battle; dit is een hippe activiteit die dezelfde kick geeft als paintballen. Er is alleen 1 voorwaarde, je moet niet bang zijn om vies te worden! Durf jij het aan? Geef je dan op en stuur een mail naar pleegzorg@vigere.nl

Lees meer

Online Themabijeenkomst: Draak of het reptielenbrein?

Eigenwijs, schattig met een eigen willetje. Als ze klein zijn is gedrag vaak aandoenlijk. Als ze groter worden, ziet men dat als lastig en irritant. Na een aantal jaren spreekt men over ‘een draak van een kind’ of een onhandelbare puber. Tegen de tijd dat ze volwassen zijn, noemt men het tuig dat aangepakt dient te worden.

Lees meer

Langdurig pleeggezin voor Lars (15 jaar) gezocht

Lars woont op dit moment in een leefgroep. Het is een jongen die geniet van de sfeer en betrokkenheid van een gezin, en daarom zoeken we voor Lars een pleeggezin waar hij mag opgroeien. Lars heeft sturing nodig in dagelijkse bezigheden (douchen, brood smeren etc). Hij vindt het fijn als hij weet wat hem te wachten staat. Hij kan goed samen spelen met andere kinderen, maar geniet ook van één op één aandacht. Zijn hobby’s zijn vissen en sleutelen. Lars gaat naar het voortgezet onderwijs in Breda.

Lees meer

Zorgaanbieders zetten handtekening voor overname Juzt-onderdeel

De voorbije weken zijn er intensieve gesprekken gevoerd met verschillende zorgaanbieders over het overnemen van onderdelen van Juzt in de jeugdzorgregio West-Brabant Oost. Deze gesprekken hebben geleid tot overeenstemming over de zorgoverdracht naar de volgende zorgaanbieders:

Lees meer
Meer projecten

Top 5
uit klanttevredenheidsonderzoek van Vigere

1

Gericht op oplossingen

2

Veiligheid bieden aan cliënten

3

Ontwikkelen van kennis

4

Ervoor zorgen dat cliënten zich ontwikkelen

5

Aandacht voor de sociale omgeving van cliënten

Vigere onderscheidt zich door kwalitatieve zorg van zeer hoog niveau te bieden. Nog meer over Vigere: