Wij gebruiken geanonimiseerde en functionele cookies op onze website.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met uw privacy? Ga dan naar onze privacy pagina.

Ik heb het begrepen

Dit is Vigere

Vigere biedt specialistische hulp bij complexe gezinsproblematiek. Altijd zo licht als mogelijk en zo intensief als nodig. Vanuit haar kernwaarden - vertrouwen, verbinden, vakmanschap - werkt Vigere aan veiligheid. Vigere onderscheidt zich door kwalitatieve zorg van zeer hoog niveau te bieden. Met gefundeerde kennis en kunde rondom systemisch werken, hechtings- en traumaproblematiek en veiligheidsrisico’s in gezinssituaties.

Lees meer

Wat we doen

Specialist in gezinsgerichte zorg

Vigere biedt specialistische hulp bij meervoudig complexe gezinsproblematiek en bij situaties van huiselijk geweld. Altijd zo licht als mogelijk en zo intensief als nodig. Vanuit haar kernwaarden - vertrouwen, verbinden, vakmanschap - werkt Vigere aan veiligheid. Vigere onderscheidt zich door haar gefundeerde kennis en kunde rondom systemisch werken, hechting- en traumaproblematiek en veiligheidsrisico’s in gezinssituaties. Onze uitgangspunten zijn:

De kracht van Vigere: maatwerktrajecten

Vigere realiseert voor elke cliënt een traject op maat. Standaardoplossingen passen niet bij onze doelgroep. Complexe problemen vragen per definitie om een maatwerkbenadering. Die trajecten stellen we samen op basis van onze kennis en kunde van pleegzorg en gezinshuiszorg.

Professionele passant

Daar waar gezinnen het gevoel van regie over hun eigen leven vaak even kwijt zijn, werkt Vigere systemisch en oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat Vigere problemen zoveel mogelijk beziet vanuit de context waarin ze ontstaan en in stand gehouden worden. Onze professionals zijn slechts een passant – een deskundige voorbijganger - in het gezin. De nadruk in de behandeling ligt op het versterken van de eigen kracht. Ons uitgangspunt is dat mensen hun eigen beslissingen nemen. Samen met de voor hen belangrijke mensen uit hun eigen netwerk, het systeem om de cliënt heen. Op die manier geven we zeggenschap terug aan de cliënt.

Transformeren in verbinding

Vigere anticipeert op de veranderingen in het zorglandschap. Vigere ziet transformeren als een continue proces. Hoe optimaliseren we de hulp voor onze cliënt? Past dit binnen de transformatieopdracht van onze opdrachtgevers? Wat vraagt dit van onze professionals? Dat gesprek gaat Vigere aan. Met onze cliënten, onze professionals, onze opdrachtgevers en met partners in het zorglandschap. Alleen samen kunnen we de juiste context en ruimte creëren voor innovatie.

Hoe we te werk gaan

Hulp bij Vigere kan starten na een verwijzing van:

Werkwijze

Samen sterk met:

700+
Cliënten per jaar
579
Pleeggezinnen
110
Zorgprofessionals
23
Vrijwilligers

Vigere Academy

Vigere Academy verzorgt scholing en onderzoek voor en door professionals in de jeugdzorg. Kenmerkend is de aansluiting met de praktijk, de interactie met de cursisten en de ruime mogelijkheid om eigen casuïstiek in te brengen.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je vragen voor Vigere?
Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Thank you! Your submission has been received!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief van Vigere door het onderstaande formulier in te vullen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.